THERMOHALL™
Isolerade PVC-klädda hallar

 

 

Rubbs isolerade hallar har ett innovativt och flexibelt system för isolering, vilket ger många miljövänliga fördelar i en värld där energiförbrukning blir en allt större och viktigare fråga.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rubbs system Thermohall™ är ett unikt system för att isolera hallar och har många fördelar gentemot alternativa system:

 

  • Obrännbar isolering av glasull som är inkapslad i luft- och vattentäta fickor
  • Isolering med tjocklek från 50 mm till 200 mm
  • Inga köldbryggor i duken
  • Inga luftfickor i duken vilket minskar värmeförlusten och hjälper till att eliminera kondensation
  • Systemet lämnar stålkonstruktionen exponerad invändigt, vilket möjliggör för effektivare installationer och service av elektrisk och mekanisk utrustning
  • Tak och invändiga ytor är högglansvita för att minska solbelastningen på utsidan och öka reflextionen i byggnaden
  • Vakuumförpackning minskar leveransvolymen

Konstruktioner för klimatkontrollerade miljöer

 

Rubb har med åren vuxit till att bli en ledande leverantör av PVC-klädda hallar – såväl isolerade som oisolerade. Med tonvikt på innovativ design, ständig utveckling och minsta möjliga miljöpåverkan riktar vi oss till både privat och offentlig sektor.

 

Rubbs patenterade system för isolering – Thermohall™ är en beprövad lösning för projekt där det finns ett behov av miljöer med kontrollerat klimat. Systemet fungerar perfekt för exempelvis uppvärmda lagerhallar med mekanisk ventilation och luftkonditionering.

 

Duken i systemet Thermohall™ består av tre delar. Det utvändiga lagret är ett mycket slitstarkt och försträckt PVC-lager. Därefter följer en kärna av obrännbar isolering i vakuumförpackad glasfiber, slutligen består det invändiga lagret av ett självrensande PVC-lager. Detta lufttäta och isolerade ficksystem ger ett fullständigt fuktskydd, risken för köldbryggor minimeras. Systemet gör även att kondenseringen på ramarna minskar, vilket förbättrar effekten av isoleringen. Med en klimat-, frisklufts- eller uppvärmningsanläggning kan hallens klimat kontrolleras på ett enkelt och energieffektivt sätt. Systemet är även en utmärkt lösning som kyllager till exempelvis livsmedels- eller fiskeindustrin. Thermohall™

 

 

 

 

 

 

 

Thermohall™ – Egenskaper

 

Utvecklingen av vårt system Thermohall™ startade för många år sedan. Målet var att göra ett kostnadseffektivt, praktiskt och miljövänligt koncept för en isolerad plasthall. Vårt system Thermohall™ är nu fullt utvecklat och patenterat. Systemet möjliggör för stora energibesparingar och är miljövänligt såväl vid tillverkning som i drift. Andra konkurrerande isoleringsalternativ ger inte de fördelar som erhålls genom Thermohall™. Andra hallar kan får problem i luftutrymmen mellan de olika lagrena, det ökar risken för köldbryggor och kondensationsproblem. Vårt system är också mer anpassningsbart än andras, om du exempelvis väljer styva paneler försvinner flexibiliteten i byggnaden och då det inte är möjligt att flytta sådana konstruktioner. Det problemet hittar du inte hos oss. Grå faktaruta till höger: Rubbs system Thermohall™ är ett unikt system för att isolera hallar och har många fördelar gentemot alternativa system:

 

 

Thermohall Alternativ lösning

Alternativ lösning

 

 

Rubbs isolerade lager kombinerar de bästa egenskaperna hos konventionella byggnader och PVC-klädda hallar. De innehar en hög värmeisolering samtidigt som de är fullt flyttbara och alla isolerade hallar från Rubb levereras utifrån var kunds specifika behov.

 

Thermohall Isolering og Värme

Isolering / Värme

 

 

Tjockleken på isoleringen varierar från 50 mm till 200 mm, vilket ger ett urval av U-värden som passar just dina behov. Rubb kan även leverera olika värmelösningar anpassade för hallen såsom luftvärmepumpar, strålningsvärmare eller elfläktar.

 

thermohall Kvalitet

Kvalitet

 

 

Thermohall™ har hög densitet med en obrännbar glasullisolering inkapslad i ett kraftigt PVC-tyg, som är konstruerat och tillverkat internt för att uppfylla lokala krav såsom vind- och snölaster. Allt material är av högsta kvalitet och uppfyller senaste standard.

Thermohall Brandsäkerhet

Brandsäkerhet

 

 

Rubbs isolerade hallar har en överlägsen brandsäkerhet. Den obrännbara isoleringen i kombination med den flamskyddsbehandlade duken gör att elden inte får fäste i materialet och hindrar därför en spridning av branden.

 

Thermohall Fukt

Fukt

 

 

Thermohall™ har utmärkta dräneringsegenskaper, är vattenavvisande och absorberar inte fukt eller lukt. Systemet hjälper till att eliminera kondens och vi kan leverera en hall komplett med ett ventilationssystem helt anpassat efter ert specifika behov, allt för att ge en bekväm arbetsmiljö.

 

Thermohall Ljudisolering

Ljudisolering

 

 

Med en isolerad hall från Rubb vinner du många fördelar även i form av ljudisolering. Det isolerade systemet minskar kraftigt efterklangstider samtidigt som det stänger ute buller från exempelvis närliggande industrier, vägar eller flygplatser.

Thermohall Smart och hållbart miljöval

Smart och hållbart miljöval

 

 

Thermohall™ ger en exceptionellt låg energianvändning samtidigt som isoleringen helt består av återvunnet glas. Det i kombination med att alla konstruktioner från Rubb är helt återanvändningsbara gör våra hallar till ett smart och hållbart miljöval.

 

Thermohall Återvinning

Återvinning

 

 

Allt material som används för att skapa en Rubbhall kan återvinnas vid behov. Inget material från våra konstruktioner anses ge upphov till giftigt eller farligt avfall. Stål kan återvinnas på olika sätt och PVC kan återvinnas genom att det lämnas in till närmsta återvinningsstation.

 

Thermohall Anpassningsbara konstruktioner

Anpassningsbara konstruktioner

 

 

Flexibiliteten i en hall från Rubb är oslagbar. Samtidigt som du får fördelarna som erhålls med konventionella byggnader finns alltid möjligheten att förstora, förminska eller helt flytta din hall om behovet skulle förändras med tiden.

 

 

 

Thermohall™ Teknisk specifikation

 

Thermohall™ Teknisk specifikation Thermohall™ fabric

Yttre lager
Flamskyddsbehandlad duk av kraftig PVC

 

Kärna
Kompakt isolering av glasull

 

Inre lager
Självrengörande PVC-dukc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thermohall™ Projektreferenser

 

 

 

easyJet mro hangar at gatwick airport

 

easyJet

 

Europas ledande flygbolag easyJet gav Rubb uppdraget att tillhandahålla en skräddarsydd flyghangar som mäter 91,5m bred x 60m lång.

 

 

Indoor multi-sports facility

 

Ipswich Academy

 

Rubb gick samman med bygggiganten Balfour Beatty för att leverera en skräddarsydd idrottshall med flera olika utrymmen varav en huvudhall.

 

apple aviation mro maintenance hangr

 

Newquay Cornwall flygplats

 

Projektet resulterade i en stor specialdesignad yta för Apple Aviation Groups ökade behov av underhåll, reparation och översyn.

 

 

Rubb insulated car showroom

 

CKS Bilservice AB

 

Familjebolaget CKS Bilservice AB säljer Peugeots bilar och lätta lastbilar och gav Rubb i uppgift att tillhanda hålla en ny visningshall.

 

University of York Indoor multi-sports facility

 

University of York

 

Rubb valdes för att designa, tillverka och konstruera en 40m bred x 55m lång idrottshall för University of York.

 

 

Car part storage warehouse

 

Knoks Bildeler AS

 

Rubb levererade två 15m breda x 30m långa isolerade lagerbyggnader med 5m sidoväggar till en bilhandelsaffär i Norge.